Flexibele vakanties

Little Universe School werkt met flexibele vakanties. Wij zijn twee weken in de zomer en twee weken met kerst gesloten, daarnaast kunt u zelf uw vakantiedagen inplannen.

Acht maal per jaar geeft u aan wanneer u op vakantie gaat. Hierbij hanteren wij een maximum van 8 weken boven op de dagen dat wij gesloten zijn en een minimum van 2 weken per half jaar.

Wij verdelen het jaar in 8 periodes van 6 weken. De laatste week van elke periode is voor verdieping en herhaling van de stof. Daarnaast is er deze week ruimte voor het afsluiten van het thema, dit kan door middel van een excursie of een tentoonstelling met de ouders op school. De verdeling van de thema's is gebaseerd op het International Primary Curriculum dat wij gebruiken naast onze Montessori werkwijze.

Door middel van de Montessori werkwijze werken kinderen op hun eigen niveau en ontwikkelen zij zich in hun eigen tempo. Kinderen werken zelfstandig, in kleine groepjes of met de hele klas. Door deze werkwijze zijn flexibele vakanties voor de kinderen makkelijk te organiseren.