Huishoudelijke werk

Wij besteden veel aandacht aan huishoudelijk werk. Ook wel ‘het praktische leven’ genoemd. Hiermee vergroten we de zelfredzaamheid van de kinderen. Kinderen van deze leeftijd vinden het leuk om mee te helpen en voelen zich verantwoordelijkheid voor hun eigen omgeving. Daarnaast zijn deze activiteiten erg goed voor de motorische ontwikkeling.

De kinderen worden betrokken bij de keuken activiteiten. Ze kunnen helpen bij het bereiden van de warme maaltijd. Wij hebben een speciale ruimte waar de kinderen eten. Hier is een keuken aanwezig waar kinderen kunnen helpen met koken. Zo weten de kinderen niet alleen wat er in hun eten zit en hoe het eten er gekookt en ongekookt uitziet, maar vinden ze het ook lekkerder omdat ze het zelf hebben gemaakt.

De kinderen hebben ook een eigen moestuin. Ze zijn verantwoordelijk voor de groenten, het fruit en de bloemen die in hun tuin groeien. Dit gebeurt natuurlijk met hulp van de leerkracht.