Creativiteit

We bieden de kinderen verschillende knutselwerkjes aan die aansluiten op elk thema. We hebben een zand-/waterhoek en een knutselhoek. Elk kind maakt zo kennis met materialen als zand, papier en klei. Er wordt de kinderen geleerd op verschillende manieren gebruik te maken van deze materialen. Daarnaast wordt hun fantasie geprikkeld. Verder leren ze veilig gebruik te maken van gereedschappen zoals een schaar en prikpen. Dit is ook ter bevordering van hun motorische ontwikkeling.

Naast de zand-/waterhoek en knutselhoek, hebben we een poppen/ en bouwhoek. Hier krijgen de kinderen naast samenwerken ook de kans hun expressiviteit en creativiteit te ontwikkelen.

Verder besteden wij veel aandacht aan muzikale vorming. Dit gebeurt door muzieklessen waarbij kinderen in aanraking komen met muziekinstrumenten. Daarnaast zingen we ook veel liedjes. Dit is met name goed is voor de taalontwikkeling.